luni, 9 februarie 2009

FATA MOSULUI SI FATA BABEI




MARE ADUNARE LA GRADINITA BRANCOVENEASCA ( Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni)! S-au adunat cu mic cu mare sa vada, care mai de care cum e cu povestea asta " FATA MOSULUI SI FATA BABEI".


Pe de o parte, copilutii asezati, potoliti si mirati de cum au dat navala decorurile, papusile, toate intr-o verva nebuna, sa se pregateasca degraba sa fie vazute la rampa! Pe de alta parte, Gabi, Didi, Nuca, Dani, Silvia, carand si alergand de colo- colo, concentrati si agitati cum ii stiu cand e de pregatit ceva. Juri ca au trait intr-un musuroi de furnici si acum umbla repede, repede cu inventiile astea mai mari ca ei sale asambleze ca intr-un puzzle numai de ei stiut :) In fine, odata lucrurile fixate pe pozitii, se apasa butonul, si de la animalutele de ferma, la casele taranesti, de la Mos si Baba la Sfanta Duminica, strabatem drumul ba impreuna cu Fata Mosului, ba cu uracioasa Babei. Le-a placut copiilor! Au gustat replicile si savoarea lui Creanga cu intelepciune, si au subliniat in felul acesta ca nusuntem contemporani doar cu Jetix sau Cartoon Network, ci si cu basmul si lumea plina de pilde a povestilor.

De fiecare data cand se intampla asa, nu pot sa nu spun in gand " Multumim,domnule Ion Creanga!" Grozava mostenire ne-a lasat acest bun dascal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu